Jeugdwerk

JA Tielt

Jeugdwerk

Jeugdwerk richt zich op kinderen en jongeren van 5 t.e.m. 30 jaar. Voor elk is er een aangepast aanbod en programma, maar het liefst gaan we aan de slag met jullie eigen voorstellen ...

Jeugdateljee

... is een kleinschalige en geborgen vrijetijdswerking voor kinderen en tieners die moeilijk aansluiting vinden bij regulier jeugdwerk. Dit aanbod is vergelijkbaar met de werking van een jeugdbeweging. Eenmaal per maand (zaterdagnamiddag) kan je er terecht voor gevarieerde activiteiten.

De werking staat open voor kinderen en tieners (5-15 jaar). Broers en zussen (brussen) mogen ook komen meespelen. Vanaf 13 jaar voorzien we PLUS activiteiten op maat van de tieners. De deelnemers krijgen volop inspraak en worden betrokken bij het organiseren van de activiteiten.

Extra

Jaarlijks organiseert Jeugdateljee een zomerkamp en een herfstweekend met voldoende aandacht voor structuur en begeleiding.

Babbeloe

... is een kleine vakantiewerking op maat van kinderen met een beperking. Kinderen spelen hier op hun eigen tempo, in een geborgen omgeving en met een vaste begeleidingsploeg.

De werking staat open voor kinderen (5-15 jaar) die moeilijk aansluiting vinden bij een andere speelpleinwerking. De speelruimte en de grootte van de groepen verhinderen soms dat zij zich volledig kunnen uitleven. Wij voorzien extra begeleiding en zorg op maat. Broers en zussen (brussen) mogen ook komen meespelen. Vanaf 13 jaar voorzien we uitdagende PLUS activiteiten op maat van de tieners. 

Waar vind ik dit aanbod?

Er is een aanbod Babbeloe in Roeselare, Tielt en Izegem i.s.m. lokale besturen.

Ook jouw speelplein inclusief?

We werken graag samen met bestaande speelpleinwerkingen om jullie aanbod (nog) inclusiever te maken!

Jongerenactiviteiten 

Sommige jongeren hebben nu eenmaal nood aan ondersteuning tijdens hun vrije tijd. Dat betekent echter niet dat je een vervelende of beperkte vrije tijd hoeft te beleven. Wij willen samen met jou activiteiten organiseren, experimenteren, uitproberen en ontdekken. Een pokeravond, een graffitiworkshop, een uitstap naar een pretpark, een avonturenweekend, filmavonden of gamen? 

Boeiende, avontuurlijke en creatieve activiteiten voor jongeren van 15 tot 30 jaar. Je kiest zelf wat jij wil doen en waar nodig krijg je hulp. Zo grijp je de kans om heel wat nieuwe mensen te leren kennen.     

Jongerenwerkingen 'Chill-out' & 'Projectiel(t)'

Maandelijks openen ontmoetingsruimten Opstap Roeselare en Opstap Tielt de deuren voor jongeren.


Iedereen is welkom om iets te komen drinken, te poolen, vogelpieken, tafelvoetballen, muziek te draaien, pokeren, kaarten,... We voorzien ook steeds een randactiviteit, maar zelf kiezen staat hier centraal! 

Jeugdhuiswerking Opstap Roeselare & Opstap Tielt

Iedereen zit graag eens met vrienden op café. Hier leer je andere jongeren kennen en beleef jij nieuwe ervaringen.

Je kan hier gewoon wat chillen, iets drinken of muziek draaien. Wie wil kan er ook deelnemen aan toffe activiteiten, een film bekijken of playstation spelen. Je kan je ook lid maken, maar dat is niet verplicht. 

Fuiven

Ben jij een echt fuifbeest? Heb je superdansmoves? Of kom je liever de sfeer opsnuiven?

Iedereen is welkom elke 1ste en laatste zaterdagavond van de maand. Bij de organisatie van fuiven kunnen we altijd helpende handen gebruiken!