Buurt

VOC Opstap vzw zet in op het versterken van het sociaal weefsel in buurten. Er lopen een aantal experimenten.

Zorgzame buurt De Ronde Kom

In samenwerking van RSL Op Post en Dienstencentrum De Waterdam zetten we in op een zorgzame buurt. We willen dat de buurt elkaar leert kennen. Daarbij willen we ons (aanbod) bekender maken zodat de buren weten dat ze in de buurt terug kunnen om elkaar te ontmoeten.

We zijn gestart met een buurtonderzoek - & analyse van de noden van de buurt. Daaruit konden we onder andere halen dat er nood is aan extra ontmoetingsplekken en groen. 

Wijzer Omgaan met de Planeet/WOP!

VOC Opstap werkt samen met WOP!. WOP! heeft als doel om de Tieltenaar milieubewuster te laten leven. In onze vestiging in Tielt hebben ze hun verpakkingsvrije winkel Bokaal. Daar kan je allerlei duurzame voeding en andere producten kopen, verpakt in je eigen meegebrachte bokaal of verpakking. Er is ook een kledijruilrek. Je kan een kledingstuk die je niet meer draagt, ruilen voor een ander kledingstuk op het rek. Of wat dacht je van de gratis geefkast waarin je spullen kan leggen die je niet meer gebruikt maar die wel nog bruikbaar zijn. Misschien kan je er iemand anders mee plezieren! Of vind je zelf iets nuttigs.

Hier kan je meer informatie vinden: http://wopplanet.com of www.bokaaltielt.be.

 

Openingsuren BOKAAL:

Woensdag:   10u – 12u 

                        14u30 – 16u30 (ook de ontmoetingsruimte van Opstap is open op woensdagnamiddag)

Vrijdag:          16u30 – 18u

Zaterdag:      10u  – 12 u