Jeugdwerk

Kind- tienerwerking

De werking staat open voor kinderen en tieners (5-15 jaar). Broers en zussen (brussen) mogen ook komen meespelen. Vanaf 13 jaar voorzien we PLUS activiteiten op maat van de tieners. De deelnemers krijgen volop inspraak en worden betrokken bij het organiseren van de activiteiten. Zorgzaam spelen in kleine groepen en voldoende begeleiding staat in onze werking centraal. We luisteren naar wat kinderen en jongeren kunnen en wat ze graag doen.

Interesse om moni te worden? Of ken je iemand die geschikt is om moni te zijn? Contacteer Tine!

Jeugdateljee

Maandelijks organiseert jeugdbeweging 'Jeugdateljee'  op zaterdag een uitdagend speelmoment voor kinderen en tieners van 5 tot 15 jaar. Hoogtepunt is het jaarlijkse kamp in de zomer. Dit is zowel in Tielt als in Roeselare. 

Babbeloe

Tijdens de paas- en zomervakantie is er Babbeloe, een vakantiewerking op maat van kinderen met een kwetsbaarheid. Kinderen spelen hier op hun eigen tempo, in een geborgen omgeving en met een vaste begeleidingsploeg.

Meer informatie:

info@vocopstap.be/ 051 20 65 59 (Roeselare) & 051 40 15 57 (Tielt)

tine.vansteenkiste@vocopstap.be/ 0472 61 97 42

Meer informatie: zie beneden pagina

Jeugdwerking Pixel

In Pixel amuseren jongvolwassenen tussen 16 en 30 jaar zich tijdens het weekend en vakanties met daguitstappen of activiteiten. Een keer per maand in Roeselare en Tielt chill-out waarop de jongvolwassenen de ontmoetingsruimte voor zich alleen hebben. Je kiest zelf wat jij wil doen en waar nodig krijg je hulp. Grijp de de kans om heel wat nieuwe mensen te leren kennen. Om te weten wanneer dit plaatsvindt, kan je in onze kalender kijken via ons opstapkrantje (zie documenten). 

Waar vind ik dit aanbod?

Er is een aanbod in Roeselare en Tielt i.s.m. lokale besturen.

Meer informatie:

info@vocopstap.be/ 051 20 65 59 (Roeselare) & 051 40 15 57 (Tielt)

amaryllis.debusschere@vocopstap.be/ 0470 29 89 23 

Meer informatie: zie beneden pagina

Fuiven

Ben jij een echt fuifbeest? Heb je superdansmoves? Of kom je liever de sfeer opsnuiven?

Iedereen is welkom elke eerste zaterdagavond van de maand in onze ontmoetingsruimte te Roeselare en elke laatste in de ontmoetingsruimte van Tielt. Thema en muziek wordt door jou en de DJ-werking van VOC Opstap vzw gekozen! 

Ook jouw jeugdwerkinitiatief inclusief?

We werken samen met het regulier jeugdwerk en lokale besturen zodat kinderen altijd en overal kunnen spelen.