Vrijetijdszorg

Vrijetijdstrajectbegeleiding

Heb je interesse in een nieuwe hobby, sportclub of vrijwilligerswerk aanvullend aan je dagbesteding? Kom langs! Schouder aan schouder zoeken we met jou naar je interesses. We helpen je om nieuwe stappen te zetten in je vrijetijdsbesteding. 

Voor wie?

Kinderen, jongeren en volwassenen met een (vermoeden van) een beperking. VAPH erkenning is niet nodig.

Stappenplan

Stap 1: We willen je leren kennen
Stap 2: De mogelijkheden in kaart brengen
Stap 3: Zoeken naar een gepaste vrijetijdsinvulling
Stap 4: Voorbereiden en inwerking in een bepaalde vrijetijdsbesteding
Stap 5: Opvolging

Elke vraag is uniek en varieert van persoon tot persoon. Belangrijk is dat je zelf kiest voor een vrijetijdstraject. 

Advies en begeleiding is gratis.

Kortingssystemen

Je kan bij ons terecht voor informatie rond kortingssystemen. We zoeken samen uit op wat je recht hebt gezien je situatie of woonplaats. 

Vrijetijdspas

Heb je een kleine portemonnee? Vraag dan eens na of jij in aanmerking komt voor een vrijetijdspas. Met deze pas krijg je tal van kortingen in ons aanbod, maar ook in het vrijetijdsaanbod van heel wat Roeselaarse verenigingen en organisaties. Info en de pas zelf is bij ons te verkrijgen. 

Rap Op Stapkantoor

Ook ben je welkom in ons Rap Op Stapkantoor. Het kantoor helpt mensen met een kleine portefeuille aan een leuke daguitstap, een culturele- of sportactiviteit, een kamp of een vakantie aan verminderde prijs. Vrijwilligers helpen je om jouw uitstap praktisch te plannen: je budget samenstellen, een verblijf en geschikt vervoer zoeken...

Advies en begeleiding is gratis. 

Het Rap Op Stap kantoor heet je welkom indien je woont in Midden-West-Vlaanderen en voldoet aan één van deze voorwaarden:

  • Iedereen met een beperkt budget (armoedenorm)

  • Iedereen met recht op verhoogde tegemoetkoming (check je klevertje van de mutualiteit --> is het laatste cijfer van de drie cijfers een 1?)

  • Iedereen in budgetbeheer, -bemiddeling of schuldbemiddeling.

  • Iedereen die werkt in een maatwerkbedrijf.

Het kantoor is open elke woensdag van 14u-16u30 in Opstap Roeselare en elke eerste zaterdag van de maand van 13u30 tot 15u30 in RSL op Post. Wil je ons liever via mail bereiken? rosroeselare@vocopstap.be

Vorming

We geven ook regelmatig een vorming over thema’s gelinkt aan vrije tijd. Vrije tijd is er immers voor iedereen!

Sensibilisering en belangenbehartiging

Lokale besturen, voorzieningen, organisaties en verenigingen die kiezen voor een méér inclusief aanbod kunnen bij ons terecht. We bieden onze expertise aan om samen met jou oplossingen op maat te bedenken.